• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Keulen staat op zucht van promotie naar Bundesliga, maar coach krijgt C4

  " "

  Markus Anfang verloor de laatste 2 duels, waardoor de zenuwachtigheid toeslaat bij het bestuur.

  FC Keulen, de leider in de tweede Bundesliga met 5 punten voorsprong op 3 speeldagen van het einde, heeft een drastische beslissing genomen. Coach Markus Anfang moet ophoepelen. Keulen verloor namelijk zijn laatste 2 duels en het bestuur wil met een schokeffect de promotie niet mislopen.

  Keulen zakte vorig jaar uit de Bundesliga en wil meteen terugkeren. Tot een week geleden leek er geen vuiltje aan de lucht met 6 punten voorsprong, maar vorige week was Dresden met 3-0 te sterk en vrijdag verloor Keulen thuis van Darmstadt (1-2). Daardoor begonnen fans en bestuur te vrezen voor de promotie.

   

  Met 59 punten telt Keulen nog 5 punten meer dan eerste achtervolger Paderborn en 6 meer dan Union Berlin en Hamburg. De top 2 in de 2e Bundesliga promoveert rechtstreeks.

   

  "Ondanks onze goeie positie in het klassement is er sprake van een negatieve trend", legt sportief directeur Armin Veh de beslissing van gisteravond uit in een communiqué. "In deze fase van het seizoen was het daarom noodzakelijk om in te grijpen om onze doelstelling niet in gevaar te brengen."

   

  Anfang, die in Keulen geboren is, kwam in juli 2018 in dienst. "Mijn Keulen-hart doet pijn, want het was mijn doel samen te promoveren", vertelt Anfang. "Het team zal dat ook doen in de laatste 3 wedstrijden. Daar bestaat geen twijfel over. Ik moet deze beslissing aanvaarden, ook al doet ze pijn."

   

  Beloftecoach Andre Pawlak neemt het roer over tot het einde van het seizoen.