• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Van Aert gaat WK-parcours verkennen, past hij voor crossen in VS?

  Wout van Aert

  Wout van Aert maakte indruk in het voorjaar.

  Wout van Aert gaat samen met Oliver Naesen op 6 mei het parcours van het WK wielrennen in Yorkshire verkennen. Als Van Aert eind september het WK rijdt, dan moet hij passen voor de WB-manches veldrijden in de VS.

  Op 6 mei gaat de Belgische wielerbond het parcours van het WK wielrennen in Yorkshire verkennen. Normaal zou enkel Oliver Naesen als profwielrenner meegaan, maar nu zal ook Wout van Aert van de partij zijn, dat bevestigt bondscoach Rik Verbrugghe.

   

  "Het klopt dat Wout mee gaat verkennen", zegt Verbrugghe. "Maar dat betekent niet dat er al uitsluitsel is over zijn WK-deelname. We willen hem het parcours laten zien zodat hij ziet wat er mogelijk is als hij zijn seizoen anders zou indelen."

   

  Want als Van Aert deelneemt aan het WK, dan mist hij de eerste WB-manches veldrijden in de Verenigde Staten. De wegrit op het WK vindt plaats op 29 september, de veldritten in Iowa en Waterloo staan op 14 en 22 september op het Wereldbekerprogramma.

   

  Na zijn uitstekend voorjaar zou Van Aert een Belgische troefkaart op het WK kunnen worden. "Natuurlijk heeft de Wielerbond interesse om Wout in de WK-selectie te hebben", beaamt Verbrugghe.