• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Waarom Liverpool-fans profielfoto veranderen naar Burnley-aanvaller

  Barnes (l) scoorde vorig weekend nog tegen Chelsea.

  Barnes (l) scoorde vorig weekend nog tegen Chelsea.

  Burnley-aanvaller Ashley Barnes staat deze week op heel wat twitteraccounts van Liverpool-fans te blinken. Dat heeft alles te maken met Youtuber en Burnley-fan Vizeh. Hij riep de Liverpool-aanhang op om hun profielfoto te veranderen in aanloop naar de match tegen titelconcurrent Manchester City.

  Nu Manchester City en Liverpool in volle titelstrijd verwikkeld zijn, doen fans er alles aan om wat geluk naar hun zijde trekken. Zondagnamiddag staat Burnley-Manchester City op het programma en elke Liverpool-fan hoopt dat City daar punten zal laten liggen. Burnley-fan Vizeh maakte handig gebruik van de situatie om Liverpool-fans voor enkele dagen om te toveren tot Burnley-supporters.

   

  De tweet van de jongeman, die meer dan 175,000 volgers heeft op Youtube, werd meteen gretig gedeeld en opgepikt door fans van de Reds. De dag na de tweet sierde een lachende Barnes al meer dan 5000 fans hun profielfoto.

   

  De hoop van Liverpool is trouwens niet ongegrond. Elk seizoen dat Burnley in de Premier League speelde, kon het de regerende kampioen minstens 1 keer verslaan. In de heenmatch verloor Burnley zwaar van City met 5-0. Als Burnley de rol van reuzendoder kan verderzetten, mag Liverpool na dit weekend wat meer dromen van de titel. Liverpool komt vanavond al in actie tegen het al gedegradeerde Huddersfield.

   

  Spits Ashley Barnes is trouwens in goede vorm. Vorig weekend scoorde hij een doelpunt tegen Chelsea in een match die op 2-2 eindigde. Burnley is de laatste tijd ook aan een ongeslagen reeksje bezig. Op de speeldagen voor het gelijkspel tegen de ploeg van Eden Hazard wonnen ze van Cardiff, Wolves en Bournemouth. 

  Via deze tweet ging de bal aan het rollen: