• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Ook Tottenham-coach is jaloers op vrij weekend Ajax: "Oneerlijk"

  Mauricio Pochettino

  Mauricio Pochettino gaat drukke dagen tegemoet.

  Mauricio Pochettino vindt het oneerlijk dat Ajax dit weekend niet hoeft te voetballen, terwijl zijn club Tottenham Hotspur zaterdag een belangrijke derby speelt tegen West Ham United. "Ik klaag niet, maar ik vind het gewoon niet eerlijk", was de Argentijnse coach duidelijk op de persconferentie.

  Volgende week snijdt de Champions League de halve finales aan. Dinsdag krijgt Tottenham reuzendoder Ajax over de vloer.

   

  Nu wringt het in Londen dat de Nederlanders dit weekend weer vrij krijgen in de nationale competitie en Tottenham niet. De Spurs spelen zaterdag nog een derby tegen West Ham United.

   

  "Ik klaag niet, maar ik vind het gewoon niet eerlijk", zegt Mauricio Pochettino in de aanloop naar de Premier League-match. "Ik weet dat de Engelse voetbalbond ook ons helpt in de voorbereiding door de wedstrijd zo vroeg mogelijk plaats te laten vinden, maar de Premier League is totaal anders dan de Nederlandse competitie."

   

  Tottenham moet morgen vol aan de bak, want het is nog niet zeker van kwalificatie voor de Champions League van volgend seizoen. Pochettino: "Het wordt een emotionele wedstrijd en we zullen alles moeten geven, en dat terwijl Ajax meer voorbereidingstijd heeft en geen risico's loopt op blessures."