• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Nederlandse renner De Greef na maand in coma overleden

  Robbert de Greef

  De Nederlandse wielrenner Robbert de Greef is vrijdagmorgen overleden aan de gevolgen van de hartstilstand die hij kreeg in de Omloop van de Braakman. De Greef werd 27 jaar.

  "Met veel verdriet moeten we helaas bevestigen dat Robbert vannacht is overleden als gevolg van complicaties na zijn hartstilstand. Bedankt voor alles Robbert, we zullen je nooit vergeten!", schrijft zijn wielerteam Alecto op zijn website.

   

  Op zaterdag 30 maart kreeg De Greef een hartstilstand tijdens de Omloop van de Braakman, een wedstrijd in Zeeuws-Vlaanderen. De 27-jarige Nederlander werd gereanimeerd en naar het UZ Antwerpen gebracht. De wedstrijd werd stilgelegd en afgeslast.

   

  De Greef lag sindsdien in een coma. Even leek hij aan de betere hand, maar mede door een hersenbloeding is hij daar niet meer uitgeraakt. Dat liet ploegleider Piet Rooijakkers weten aan het AD. Volgens de ploegleider waren er geen aanwijzingen dat De Greef hartproblemen had. Hij zou kort voor zijn fatale hartstilstand nog een cardiologisch onderzoek hebben ondergaan.

   

  Dit seizoen reed De Greef voor Alecto Cycling Team. Vorig jaar proefde hij van het bestaan als prof bij Roompot - Charles. Zijn ex-werkgever heeft goede herinneringen aan hem. "Al onze renners en personeel wil zijn medeleven uitdrukken met de familie en geliefden van Robbert de Greef", staat op de teamwebsite.