• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Neymar: "Ik zou graag samenspelen met Hazard, dat zou vuurwerk geven"

  Krijgen we een nieuw koningskoppel in het Europese voetbal? Als Neymar mag kiezen, dan zou hij graag aan de zijde van Eden Hazard spelen. "Samen zouden we voor vuurwerk zorgen."

  Op het WK in Rusland stonden Neymar en Eden Hazard nog tegenover elkaar, maar de Braziliaan zou in de toekomst graag aan de zijde van de Rode Duivel spelen. "Zijn stijl lijkt op de mijne", zei hij aan Fox Sports Brazil. "Samen zouden we voor flink wat vuurwerk zorgen."

   

  Real Madrid zou tijdens de zomermercato zijn pijlen richten op Hazard, die nog een contract van één jaar bij Chelsea heeft. Real zou 100 miljoen euro op tafel willen leggen. Als het ook Neymar naar Madrid wil lonken, zal het nog veel dieper in de buidel moeten tasten. De 27-jarige Braziliaan ligt nog tot 2022 vast bij PSG, dat 222 miljoen voor hem betaalde. 

   

  Neymar kwam in het interview nog eens terug op die spraakmakende transfer van Barcelona naar PSG. "Ik wilde opnieuw geprikkeld worden, nieuwe dingen ontdekken, weer getest worden. Barcelona is een club die me altijd al heeft gefascineerd en ik hou er nog altijd van. Maar toen wilde ik iets nieuws proberen en daarom besloot ik weg te gaan, al was het een moeilijke knoop om door te hakken."

   

  De voorbije twee seizoenen werd Neymar niet gespaard van blessurelast. Zijn laatste voetblessure is evenwel geheeld en vorig weekend maakte hij na drie maanden zijn comeback tegen Monaco. Zondag staat de Franse bekerfinale tegen Rennes op het programma.