• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Van der Poel: "Qua plezier staan mountainbike en veldrijden hoger"

  Mathieu van der Poel

  Mathieu van der Poel schittert op de weg, op de mountainbike en in het veld.

  Mathieu van der Poel heeft de voorbije weken indruk gemaakt op de weg nadat hij dat eerder al deed in het veldrijden en op de mountainbike. Maar die laatste twee disciplines dragen nog altijd zijn voorkeur weg.

  Met zeges in Dwars door Vlaanderen, de Brabantse Pijl en de Amstel Gold Race bovenop ereplaatsen in Gent-Wevelgem én de Ronde van Vlaanderen heeft Mathieu van der Poel getoond dat hij ook op de weg een grote toekomst heeft. Maar een volledige overstap zit er wellicht nog niet aan te komen.

   

  "Puur qua plezier staan mountainbike en veldrijden voor mij nog altijd hoger dan de weg", bekende hij aan Sammy Neyrinck. "Maar je merkt gewoon dat zulke koersen (zoals de Amstel Gold Race, red) winnen, dat dat van een ander niveau is."

   

  "Als je ziet dat de broers Roodhooft en mijn vader zo emotioneel reageren, dan denk ik dat dat het mooiste compliment is dat ik kan krijgen. Dat betekent voor mij nog het meeste."

   

  Hoe is het om Mathieu van der Poel te zijn tegenwoordig? "Op dit moment heel leuk. Ik zweef niet, maar ik ben wel beetje euforisch. Je merkt wel dat het wegwielrennen toch nog meer impact heeft dan het veldrijden, maar voor mij persoonlijk is er niet heel veel
  veranderd."

  Sporza zat een weekend in het spoor van Van der Poel