• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Bayat heeft nieuwe strategie om zijn commissies te innen

  Mogi Bayat heeft een nieuw wapen in stelling gebracht om achterstallige betalingen te innen bij voetbalclubs. Aan spelers en bestuurders vraagt hij een document te tekenen waarin ze zijn eerlijke manier van werken bevestigen. Onder meer Michel Louwagie deed dat al.

  Mogi Bayat voert een strijd tegen voetbalclubs die openstaande rekeningen bij hem niet willen betalen. Bayat liet via een beslagrechter al 1,7 miljoen euro blokkeren van Anderlecht.

   

  Volgens Het Nieuwsblad wil hij zijn dossiers tegen betrokken clubs nog versterken door aan spelers en bestuurders te vragen een document te tekenen waarin ze bevestigen dat hij correct werkte.

   

  Michel Louwagie is een van de mensen die zo een document ondertekende, bevestigt hij aan Sporza. "Het gaat welbepaald over de transfer van Kenny Saief. Die is gefaciliteerd door Bayat. Bayat heeft me gevraagd dat document te ondertekenen om te bevestigen dat de overgang in alle transparantie is gebeurd."

   

  "Het document gaat voor alle duidelijkheid enkel over die transfer.  In de wereld van de makelaars moet je altijd voorzichtig zijn. Als hij mij zou vragen documenten te tekenen over de transparantie van andere transfers, dan zal ik alles apart bekijken."