• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Ook nu spreekt Genk het woord "titel" niet uit: "Ingesteldheid verandert niet"

  Racing Genk heeft een bonus van zes punten

  Racing Genk lijkt de titel al met een hand beet te hebben, maar in Limburg weigeren ze dat te bevestigen. "De media mogen dat zeggen, maar ik ben daar niet mee bezig", zei trainer Philippe Clement voor de match tegen Gent. 

  Halfweg de play-offs heeft Genk 6 punten voorsprong op Club Brugge. Met een zege in Gent morgen, lijkt de titel op zak. Voor iedereen is Genk de topfavoriet, alleen de trainer wil dat niet horen. "Onze ingesteldheid verandert niet. We bekijken het van match tot match. Jullie mogen wel zeggen dat we de grote favoriet zijn, maar dat is niet belangrijk voor ons. Ik ben niet bezig met pronostieken en prognoses."

   

  Genk pakte 6 op 6 tegen Club Brugge en Standard. "Dat geeft een boost. Je hoopt op dat scenario. Maar nu moeten we dit nog 5 matchen bevestigen. Dat is niet lang meer, maar het zijn wel zware tegenstanders en alles ligt dicht bij elkaar. We zijn nog bezig met de weg naar ons doel, niet met ons doel op zich. We focussen op ons eigen spel en onze eigen kwaliteiten."

   

  Op de vraag wat dat doel dan is, weigert hij het woord "titel" uit te spreken. "We willen als eerste eindigen en alles proberen te winnen. Maar zeggen "wij gaan kampioen worden" heeft geen zin. Wij willen dat wel en we gaan er al het mogelijke voor doen, maar zeggen dat je het zal worden, dat is weinig respectvol voor de tegenstanders. We zullen tot het einde van de rit op de toppen van onze tenen moeten lopen."

   

  "Ik heb een nuchtere groep en ik bereid ze voor op de omstandigheden. Het zijn mijn 8e play-offs en ik heb al veel goede, maar ook veel slechte momenten meegemaakt. De belangrijkste les is: concentreer je op jezelf en probeer uit elke speeldag het maximum te halen."

  Wat verwacht Clement van de match tegen Gent? "Het is de ploeg die het ons al het moeilijkst gemaakt heeft. Het is ook de ploeg die in de play-offs het minst bedeeld is geweest. Het wordt een zware verplaatsing. Ik denk niet dat Gent al met de bekerfinale bezig zal zijn. De voorzitter is de bezieler van de play-offs, dus het is belangrijk dat zijn ploeg het daar goed doet. De trainer zal spelers willen testen dit weekend. Als ze zich niet inzetten, spelen ze geen finale."