• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Fuglsang: "Neen, ik heb nog niet gedroomd van Alaphilippe"

  Jakob Fuglsang en Julian Alaphilippe

  Rekent Jakob Fuglsang zondag wel af met Julian Alaphilippe?

  Zonder Julian Alaphilippe had Jakob Fuglsang al voor het eerst in zijn carrière een klassieker op zijn naam geschreven. "Zondag probeer ik het opnieuw in Luik-Bastenaken-Luik", belooft de ervaren Deen van Astana.

  "Zal mijn best doen om hem te kloppen"

  "Het draait goed dit jaar", vertelt Jakob Fuglsang aan Sporza. "De voorbereiding in de winter verliep naar wens, ik heb heb prima kunnen trainen en ook de wedstrijden gaan goed. En dat gelukkig allemaal zonder zware valpartijen."


  Een klassieker winnen, lukte Fuglsang net niet. In de Strade Bianche en de Waalse Pijl moest de vice-olympische kampioen telkens zijn meerdere erkennen in Julian Alaphilippe.

   

  "Ik heb nog niet over hem gedroomd, neen. Zondag krijg ik nog een kans om hem te kloppen. En ik zal mijn best doen om hem te kloppen", belooft de renner van Astana.

   

  "Iedereen denkt dat alleen hij en ik tegen mekaar rijden, maar ik heb nog resultaten geboekt wanneer hij er niet bij was. Voor mij is hij niet de enige die aan de start staat."

   

  "In Luik-Bastenaken-Luik zal ik op het juiste moment moeten aanvallen. Dat kan al op La Redoute, maar ten laatste op de Roche aux Faucons", denkt Fuglsang, die de sprint schuwt. "Ik zal alleen op de finish moeten aanstormen", weet hijzelf ook.

  Zijn palmares: wereldkampioen mountainbike en rittenkoersen

  Jakob Fuglsang heeft in zijn carrière al een aardig palmares bij mekaar gefietst. Het begon in 2007 bij de wereldtitel mountainbike voor beloften, toen hij ene Nino Schurter klopte. Daarna boekte de Deen successen in etappewedstrijden zoals de Ronde van Oostenrijk (2012), de Dauphiné (2017) en de Ronde van Andalusië (2019).


  In het eendagswerk wilde het nog niet lukken, al was hij er dit jaar in de Strade Bianche (2e), de Amstel Gold Race (3e) en de Waalse Pijl (2e) wel erg dichtbij.

  Fuglsang in Strade Bianche: 2e

  Fuglsang in Amstel Gold Race: 3e

  Fuglsang in Waalse Pijl: 2e