Rose wil dat Premier League Nederlands voorbeeld volgt: "Alle beetjes helpen"

  Tottenham-linksachter Danny Rose.

  Volgende dinsdag staat met Tottenham-Ajax de eerste halve finale in de Champions League op het menu. De Spurs spelen zaterdag tegen West Ham, Ajax heeft een vrij weekend dankzij een ingreep van de Nederlandse voetbalbond. Tottenham-verdediger Danny Rose is jaloers op de geste van de Nederlanders. 

  In Nederland gunnen ze Ajax een Europese triomf, want de KNVB besliste vorige week om de speeldag van komend weekend te verplaatsen. Op die manier kan Ajax zich rustig voorbereiden op de eerste clash met Tottenham, die komende dinsdag op het menu staat. 

   

  "Ik kon niet geloven toen ik hoorde wat men in Nederland had beslist", vertelt Spurs-verdediger Danny Rose. "Het zou fijn zijn als men in Engeland dezelfde houding aanneemt en ons op die manier zou helpen."

   

  Tottenham vecht in de Premier League voor een stek in de top 4 en speelt zaterdag tegen West Ham, amper drie dagen voor zijn heenmatch in de halve finale. "Het is niet Tottenham tegen Ajax, maar het gaat over Engeland."

   

  "We willen de beker van de Champions League naar Tottenham brengen, maar uiteraard ook naar Engeland. In deze fase van het seizoen voel je de vermoeidheid en dan helpen alle beetjes."