• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Pozzovivo na zware val: "Heb er vertrouwen in dat ik Giro zal halen"

  Pozzovivo kwam zwaar ten val in de Waalse Pijl.

  Pozzovivo kwam zwaar ten val in de Waalse Pijl.

  Domenico Pozzovivo (Bahrain Merida) verwacht op 11 mei aan de start te kunnen staan van de Ronde van Italië. Tijdens de Waalse Pijl raakte de Italiaan nog betrokken in een zware valpartij die hem een hersenschudding heeft opgeleverd. 

  Gisteren kwam Pozzovivo in de finale van de Waalse Pijl zwaar ten val. Naast een hersenschudding liep de 36-jarige renner ook verschillende wondes in het aangezicht op. 

   

  In een videoboodschap op Twitter stelt hij zijn fans gerust. "De dag na de val is het altijd lastig, maar ik heb er vertrouwen in dat ik hersteld zal zijn voor de start van de Giro. Als ik snel herstel, hoop ik zondag opnieuw op mijn fiets te zitten in Luik."

   

  Morgen ondergaat de Italiaan nog een onderzoek. Nadien zal Pozzovivo weten of hij fit genoeg is om aan de start te staan. Dat hij toch aan de Giro zou kunnen deelnemen is een opsteker, want de Ronde van Italië ligt Pozzovivo wel. Hij eindigde al 6 keer in de top 10, vorig jaar reed hij naar de 5e plaats. 

  Bekijk hier de val van Pozzovivo:

  Pozzovivo over zijn valpartij in de Waalse Pijl: