• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  LA Clippers winnen weer in het hol van de leeuw, Rockets gaan door

  Teleurstelling bij Kevin Durant.

  Teleurstelling bij Kevin Durant.

  In de eerste ronde van de play-offs in de NBA is regerend kampioen Golden State nog niet klaar met de LA Clippers, na een tweede thuisnederlaag. De Houston Rockets zijn wel al zeker van een plek in de volgende ronde.

  In de tweede wedstrijd van de serie hadden de Clippers al geschiedenis geschreven door een achterstand van 31 punten goed te maken. Afgelopen nacht was het team uit Los Angeles opnieuw op de afspraak in de thuishaven van titelverdediger Golden State.

   

  De Clippers konden weer rekenen op een uitmuntende Lou Williams, goed voor 33 punten en 10 assists. Ondanks 45 punten van Kevin Durant loodste Williams zijn team naar een 121-129-overwinning.

   

  Golden State leidt wel nog steeds met 3-2 en heeft nog één zege nodig om door te stoten naar de halve finales in de Western Conference. De volgende confrontatie tussen de twee teams is vrijdag in Los Angeles.

  Houston Rockets klaren de klus tegen Utah

  Wel al zeker van een plaats in de volgende ronde zijn de Houston Rockets. James Harden en co wonnen voor de 4e keer in 5 wedstrijden van Utah: 100-93. Harden tekende voor 26 punten en kreeg veel steun van Clint Capela, goed voor 16 punten en 10 rebounds.

   

  Houston staat zo voor het derde seizoen op rij in de halve finales in het Westen. Daarin wacht de winnaar van het duel tussen Golden State en de LA Clippers.