• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Aanwinst Wolfsburg: "Een eer om met rugnummer van Malanda te spelen"

  Kevin Mbabu speelde mee in de 5-2-nederlaag van België tegen Zwitserland.

  Kevin Mbabu speelde mee in de 5-2-nederlaag van België tegen Zwitserland.

  Voor het eerst sinds het overlijden van Junior Malanda begin 2015, krijgt een speler van de Duitse club Wolfsburg nummer 19 op de rug. Zwitser Kevin Mbabu komt over van Young Boys Bern.

  "Ik ken natuurlijk de betekenis van rugnummer 19. Het is een grote eer dat ik met het rugnummer van Malanda mag spelen en ik zal er alles aan doen om zijn nummer waardig te dragen," vertelde Mbabu bij zijn voorstelling.

   

  Junior Malanda speelde in ons land bij Zulte Waregem voor hij in 2014 een transfer naar Wolfsburg realiseerde. Malanda was ook aanvoerder van de Belgische belofteploeg voor hij op amper 20-jarige leeftijd overleed na een verkeersongeluk. 

   

  Kevin Mbabu neemt na 4 jaar zijn rugnummer over en tekent een contract dat hem tot 2023 aan de club bindt. De 24-jarige rechtsback speelde de voorbije 3 seizoenen bij het Zwitserse Young Boys Bern en is Zwitsers international. Hij stond onder meer 90 minuten op het veld toen Zwitserland de Rode Duivels een 5-2-nederlaag aansmeerde in de Nations League.

  Wolfsburg stelt Mbabu voor: