• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Kangoeroes Mechelen haalt Nederlands international binnen

  Jito Kok maakt de overstap van Dordrecht naar Mechelen.

  Jito Kok maakt de overstap van Dordrecht naar Mechelen.

  Basketbalclub Kangoeroes Mechelen heeft op het einde van de reguliere competitie de Nederlander Jito Kok aan zijn kern toegevoegd. Kok maakt de overstap van Dordrecht, dat door financiële problemen uit de competitie werd gezet.

  Kok is met Mechelen aan de 6e club uit zijn carrière toe. Na 4 jaar basketbal aan de universiteit van San Diego, trok hij naar Griekenland (Lavrio B.C.), Estland (Rapla KK) en Spanje (CBC Valladolid) voor hij naar zijn geboorteland terugkeerde.

   

  De center forward van 2,06 meter kwam dit seizoen gemiddeld 24 minuten per wedstrijd in actie. Daarin was hij goed voor gemiddeld 8 punten, 6,2 rebounds en 1 assist.

  Kangoeroes Mechelen maakt de transfer bekend via Twitter: