• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  "Na het uitglijden van Gerrard zal Liverpool nu de titel met 11 millimeter verliezen"

  City klopte gisteren stadsgenoot United.

  Manchester City ligt na de zege op Old Trafford in poleposition om zichzelf op te volgen als landskampioen. Filip Joos woonde de Manchester Derby bij en vermoedt dat de Engelse titelstrijd gespeeld is. "Het zou me niet verbazen dat Liverpool echt een knauw heeft gekregen door dit resultaat."

  "Dit United kan niet de moeilijkste horde geweest zijn"

  Op 3 speeldagen van het einde heeft Manchester City de leidersplaats weer te pakken. Het heeft 1 punt voorsprong op Liverpool en speelt de komende weken nog op Burnley, thuis tegen Leicester en bij Brighton. Uitdager Liverpool ontvangt Huddersfield, trekt naar Newcastle en sluit af tegen Wolverhampton.

   

  Met United gisteren lijkt City dus zijn moeilijkste horde genomen te hebben. "Ik zou altijd ja zeggen, maar nu zeg ik neen. Dit United kan niet de moeilijkste horde geweest zijn, want het verschil tussen beide clubs was zo beschamend", oordeelt Filip Joos, die gisteren commentaar gaf voor Play Sports.

   

  "City oogde in de eerste helft wat lamlendig en lusteloos, maar United viel na de pauze helemaal uit mekaar. Ik kan me moeilijk voorstellen dat Burnley en Leicester op dit moment mindere ploegen zijn dan United."

  Bekijk een verslag van United-City in Het Journaal:

  "Ik denk niet dat ze allebei nog 9 op 9 zullen pakken"

  Het programma van beide clubs oogt relatief makkelijk. Allebei 9 op 9 en City kampioen: klaar en duidelijk? "Ik denk niet dat ze allebei nog 9 op 9 zullen pakken, maar dat is slechts een gevoel."

   

  "Bij City zou dat betekenen dat ze 14 zeges op een rij pakken, al acht ik hen daar nog toe in staat. Maar het zou me niet verbazen dat Liverpool echt een knauw heeft gekregen van het resultaat van gisteren en dat het dus toch ergens blijft haperen."

   

  "Ik denk dat het in principe gespeeld is en dat City zichzelf opvolgt. Dat zou voor het eerst in 10 jaar zijn en dan moeten we allemaal applaudisseren."

  "Liverpool? Er rust een soort taboe op"

  Liverpool lijkt dus weer naast de hoofdvogel te grijpen. "Ze zullen het zeer wrang vinden dat ze naast de trofee grijpen in een seizoen waarin ze tot dusver nog maar één keer verloren hebben. City heeft al vier keer verloren."

   

  "Maar het gebeurt dus opnieuw. Er rust een soort taboe op, want de laatste titel dateert van 1990, toen de Premier League nog niet bestond."

   

  "Ik denk eigenlijk dat het dit seizoen of nooit was. Ik kan me er niet van ontdoen dat die ene nederlaag op City, waar ze mee verloren door de doellijntechnologie, het verschil heeft gemaakt. Na aftrek van de foutenmarge bedroeg het verschil met de doellijn 6 millimeter."

   

  "Ze hebben ooit een titel verloren omdat Steven Gerrard zogezegd uitgleed, nu zullen ze er een verliezen met 11 millimeter. Dat is nog erger."

  Hazard niet in ploeg van het seizoen: "Hij ligt er niet wakker van"

  Ook vandaag kwam er opmerkelijk nieuws uit Engeland: de Professional Footballers' Association (PFA) maakte het team van het seizoen bekend en er staat geen Belg in dat elftal. Vooral de afwezigheid van Eden Hazard is opvallend.

   

  "Klopt, maar kijk ook naar de concurrentie. Voorin staan Sterling, die een fantastisch seizoen speelt, Agüero, die fenomenaal is, en Mané, al zou ik voor die laatste persoonlijk altijd voor Salah of Hazard hebben gekozen."

   

  "Het zijn wel de spelers die gekozen hebben en in mijn ogen is dit ongeveer de enige verkiezing die je toch een beetje serieus kunt nemen. Hazard betaalt natuurlijk het gelag voor het moeilijke seizoen van Chelsea, dat nooit heeft meegedaan voor de prijzen."

   

  "Dat zal wel spelen in de hoofden van de spelers. Onbewust kijken ze daar toch naar. Als je stemt, denk je: wie heeft er met mijn voeten gerammeld? Dat zijn dan City of Liverpool, veel minder Chelsea. Puur qua kwaliteit hoort Hazard er zeker bij, maar ik ben voor 300 procent zeker dat hij er niet wakker van ligt."