• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Hendrik Tuerlinckx: "Roeselare-Maaseik is onze Clasico"

  Eén van die details kan het thuisvoordeel zijn dat Roeselare in de Final Four bemachtigd heeft.

  De seizoensfinale in het volleybal begint dit weekend. Roeselare of Maaseik? Wie haalt het (opnieuw)? "Gezien het thuisvoordeel geef ik ons 1 procentje meer kans", zegt Roeselare-boegbeeld Hendrik Tuerlinckx.

  Voor het 25e jaar op een rij zal de landstitel naar Roeselare of Maaseik gaan. Wordt een speler als Tuerlinckx dat nooit beu? "Neen, want dit is onze eigen Clasico. Deze wedstrijd straalt geschiedenis uit. Ik begrijp de vraag wel, maar op Belgisch volleybalgebied blijft Roeselare-Maaseik toch een duel waar de liefhebber naar uitkijkt."

   

  Met zoveel onderlinge duels is het maar de vraag of beide teams elkaar nog kunnen verrassen. "Dat kan zeker", denkt Tuerlinckx. "Er komen ieder jaar nieuwe spelers bij. Dat brengt toch altijd een ander spel met zich mee en een andere soort aanpak van de wedstrijd. Het is dus niet zo dat beide ploegen een open boek zijn voor elkaar."

   

  Waar zal volgens Tuerlinckx het verschil gemaakt worden? "Dat is moeilijk te zeggen. De voorbije jaren was er telkens een duidelijke favoriet, maar nu ligt het dicht bij elkaar. Het zal op details aankomen. Eentje daarvan kan het thuisvoordeel zijn dat we bemachtigd hebben. Normaal zou ik zeggen dat de kansen op de titel 50-50 zijn, maar gezien het thuisvoordeel geef ik ons 1 procentje meer."

  Tuerlinck heeft nog een contract van een jaar. Wat daarna?

  Nog steeds prima in Roeselare

  Hoe zit het intussen met Tuerlinckx zelf, die al sinds 2008 bij Roeselare zit. Is hij nog steeds gemotiveerd genoeg om voor een Belgische titel te gaan? "Ik voel mij hier nog altijd prima. Zo lang dit een succesverhaal blijft, zie ik niet in waarom ik weg zou gaan. Ik heb nog bepaalde ambities, dat geef ik toe. Maar ik heb nog een contract van een jaar. Daarna zien we wel."

   

  Als Roeselare kampioen wordt, pak Tuerlinckx zijn zevende landstitel. Zal er nadien even hard gefeest worden als bij de eerste titel? "Ik zal alvast even gelukkig zijn", zegt de aanvaller. "Ik heb intussen twee kindjes die iedere ochtend vroeg paraat staan, dus er zal minder zwaar gefeest worden door mezelf. Maar desalniettemin ga ik er even hard van genieten."

   

  De eerste wedstrijd van de seizoensfinale wordt op 27 april gespeeld in Roeselare. Wie als eerste drie wedstrijden wint, is de nieuwe kampioen.