• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Voor het eerst sinds 2009 geen Belg in PFA Team van het Jaar

  Eden Hazard kon geen plaats bemachtigen in het team van het jaar.

  Eden Hazard kon geen plaats bemachtigen in het team van het jaar.

  Manchester City en Liverpool zijn dit jaar de grote leveranciers van het PFA Team van het Jaar in de Premier League. Paul Pogba is de enige speler die niet tot een van die twee clubs behoort. Geen enkele Belg haalde het elftal en dat is al van 2009 geleden.

  De Professional Footballers' Association (PFA) heeft vandaag het team van het seizoen 2018-2019 bekendgemaakt. De spelers worden gekozen door de spelersvakbond PFA. Manchester City levert met Ederson, Aymeric Laporte, Fernandinho, Bernardo Silva, Raheem Sterling en Sergio Agüero net als vorig jaar de meeste spelers af. Andere titelkandidaat Liverpool wordt vertegenwoordigd door Trent Alexander-Arnold, Virgil van Dijk, Andrew Robertson en Sadio Mane.

   

  Voor het eerst in 10 jaar staat er geen Belg in het team van het jaar. Eden Hazard is slachtoffer van het mindere seizoen van Chelsea en haalde niet genoeg stemmen. City-spelers Kevin De Bruyne en Vincent Kompany kampten dit seizoen met te veel blessures om een plaats te kunnen bemachtigen. Vorig jaar kreeg De Bruyne samen met Jan Vertonghen wel een plaats in het elftal.

  PFA maakte het team van het jaar bekend via dit filmpje: