• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  KBVB is zeker van zijn stuk en wuift twijfel over bondsreglement weg

  KV Mechelen werd kampioen in 1B.

  Het welles-nietesspelletje over de mogelijke vervolging van KV Mechelen en Waasland-Beveren op basis van het bondsreglement kan volgens de KBVB afgesloten worden. Volgens KVM mag de vordering niet ontvankelijk verklaard worden op basis van artikel B1711.141 in het reglement, maar de KBVB fluit de kampioen uit 1B terug.

  Het bondsparket heeft deze week zijn strafvordering overgemaakt aan de Geschillencommissie Hoger Beroep. KV Mechelen en Waasland-Beveren riskeren de degradatie naar 1B voor hun aandeel in het matchfixingdossier, maar beide clubs leken aan te sturen op een juridisch steekspel.

   

  De aandacht werd al snel gevestigd op artikel B1711.141 in het bondsreglement, dat gaat over de termijn dat een vordering gedaan kan worden bij matchfixing. Die moet worden ingediend vóór 15 juni van "het betrokken seizoen"."Het zou dus kunnen dat de vordering die nu is gedaan eigenlijk voor 15 juni 2018 had moeten gebeuren", vertelde Peter Vandenbempt eerder deze week

   

  De Belgische voetbalbond is niet onder de indruk van de juridische spitsvondigheid van KVM. De KBVB heeft zich door sportadvocaten laten adviseren en is zeker van zijn stuk.

   

  Volgens de bond is het luik competitievervalsing in het bondsreglement coherent. "Het betrokken seizoen", zoals gestipuleerd in artikel B1711.141, slaat niet op het seizoen waarin de feiten plaatsvonden, maar wel op het seizoen waarin de feiten aan het licht zijn gekomen.