• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Baetens: "Tijdens het seizoen getoond dat we de evenknie zijn van Roeselare"

  De finale van de play-offs begint zaterdag op Schiervelde.

  Een verrassing is het niet, maar de finale van het volleybalseizoen is weer een klassieker tussen Roeselare en Maaseik. Hoe schatten ze bij de titelverdediger hun kansen in? Seppe Baetens: "We hebben de kwaliteiten om het hen moeilijk te maken."

  "De logica is gerespecteerd"

  Een onderonsje tussen Roeselare en Maaseik lijkt de logica zelve, maar is dat ook zo na het voorbije seizoen? "Toch wel", vindt Maaseik-speler Seppe Baetens. "Aalst heeft mooie dingen laten zien, maar in de Final Four hebben ze toch enkele steken laten vallen."

   

  "Dat is het moment waarop je er moet staan. Dat was bij Maaseik en Roeselare het geval. Als je het hele seizoen analyseert, is de logica dus gerespecteerd."

   

  Roeselare heeft de poleposition in handen. Maaseik gaf met een thuisnederlaag tegen zijn rechtstreekse concurrent de eerste plaats én het bijhorende thuisvoordeel ietwat verrassend uit handen in de play-offs.

   

  "We hadden thuis tegen Roeselare een offday en dat mag niet op zo'n moment. Maar tijdens het seizoen hebben we getoond dat we de evenknie zijn van Roeselare."

   

  "Het thuisvoordeel is mooi meegenomen als ploeg, maar de matchen moeten nog gespeeld worden. De lange verplaatsing an sich kan misschien wel een grotere invloed hebben dan een keertje extra spelen in je eigen zaal."

  "We zijn weer op het rechte pad"

  Is Roeselare meer een geoliede machine dan Maaseik? "Ze spelen al enkele jaren met nagenoeg dezelfde spelers. Maar dit is een reeks van 5 matchen en je moet gewoon een goeie periode hebben."

   

  "Wij wonnen vorig weekend met 0-3 in Menen en dat is toch weinig ploegen gegeven. We hebben laten zien dat die thuisnederlaag tegen Roeselare een slippertje was en dat we weer op het rechte pad zijn."

   

  "Of Roeselare favoriet is? Ik plak er geen percentage op. Wij moeten naar onszelf kijken en we hebben de kwaliteiten om het hen moeilijk te maken. Misschien is Roeselare iets meer favoriet, maar het worden sowieso spannende finales. Het kan alle kanten uit."

   

  "Ons doel was de finale halen, want net voor de play-offs hadden we een dipje. Nu we hier staan, kunnen we ook niet tevreden zijn. We gaan natuurlijk voor het kampioenschap, zonder meer druk te leggen."