• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Sagan past voor Luik-Bastenaken-Luik: "Ik heb wat rust nodig"

  Peter Sagan

  Peter Sagan moest nog voor de finale afhaken in de Waalse Pijl.

  Peter Sagan heeft vroegtijdig een punt achter zijn voorjaar gezet. Na een nieuwe mindere prestatie in de Waalse Pijl heeft hij met zijn ploeg beslist om te passen voor Luik-Bastenaken-Luik.

  Peter Sagan hield de voorbije weken steeds vol dat het zwaartepunt van zijn voorjaar iets later dan normaal moest komen. Dat moest zijn mindere prestaties in onder meer de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix verklaren.

   

  Maar ook in de Amstel Gold Race en de Waalse Pijl draaide de drievoudige wereldkampioen vierkant. "Ik was naar de Waalse Pijl gekomen om onze ploeg (Bora-Hansgrohe) te helpen zo'n goed mogelijk resultaat te behalen. Samen met het team hebben we beslist dat ik nu beter een paar dagen rust kan nemen, zodat ik me beter kan voorbereiden op de volgende koersen, te beginnen met de Ronde van Californië."

  Peter Sagan lost nog voor de finale in de Waalse Pijl

  In het journaal van 13u