• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Overmeire (Lokeren): "Waarom zouden we hopen op miserie van een ander?"

  Speelt Killian Overmeire volgend seizoen in 1A of 1B?

  Als KV Mechelen en/of Waasland-Beveren moeten zakken naar 1B als gevolg van het matchfixingdossier, kan Lokeren wel eens de lachende derde worden. Maar daar rekent aanvoerder Killian Overmeire niet op: "We gaan er nog altijd van uit dat we volgend jaar in 1B spelen."

  De onderzoekscommissie van de Belgische voetbalbond (KBVB) heeft zijn onderzoek naar eventuele wedstrijdvervalsing afgesloten. KV Mechelen dreigt in 1B te moeten blijven en zou met 12 punten aftrek aan de competitie moeten starten. Waasland-Beveren moet dan weer vrezen voor degradatie en een achterstand van 6 punten.

   

  Lokeren heeft dus nog een kans om de degradatie te ontspringen en de plaats van KV Mechelen of Waasland-Beveren in te nemen in 1A. "We moeten afwachten hoe het allemaal verloopt", zegt Lokeren-aanvoerder Killian Overmeire.

   

  "In die zaak zijn er alleen maar verliezers. Denk maar eens aan de supporters van de betrokken partijen. Wij hopen er ook niet op, want je kunt niets toewensen aan spelers en supporters die er niets mee te maken hebben."

   

  "Waarom zouden we hopen op de miserie of het ongeluk van een ander? Zo zitten we niet in elkaar. We gaan er nog altijd van uit dat we volgend jaar in 1B spelen. Moest er een andere uitspraak zijn, dan horen we het wel. We vestigen onze hoop er niet op."

  Lokeren hoopt voor 30 juni op duidelijkheid: