• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  San Jose Sharks stoten door in NHL-play-offs na waanzinnige match

  Barclay Goodrow staat op het punt om de match te beslissen.

  De San Jose Sharks en de Vegas Golden Knights vochten een beklijvend duel uit in ronde 1 van de play-offs in de NHL, de Noord-Amerikaanse ijshockeycompetitie. De beslissende match kreeg een passend einde.

  Een week geleden stonden de San Jose Sharks met de rug tegen de muur: de Golden Knights vermorzelden San Jose met 5-0 in de vierde wedstrijd en stonden op één zege van de tweede ronde. San Jose had nog nooit een 3-1-achterstand opgehaald in de play-offs.

   

  Toch sleepten de Sharks een beslissende zevende wedstrijd uit de brand en die werd een rollercoaster van formaat. San Jose leek uitgeteld halfweg de laatste periode bij 0-3 voor de Vegas Golden Knights.

   

  Maar toen ging het licht uit bij Cody Eakin. Hij werd uitgesloten voor een gevaarlijke cross-check en San Jose mocht 5 minuten spelen met 1 man meer. In een mum van tijd scoorde San Jose 4 keer en leek de kwalificatie binnen. Toch kantelde de match opnieuw.

   

  In de slotminuut dwong Marchessault verlengingen af voor Las Vegas. In die verlengingen hielden de fans van beide teams meer dan één keer de adem in, maar het was uiteindelijk Barclay Goodrow die voor een feestnacht in San Jose zorgde.

  Bekijk de samenvatting van de waanzinnige Game 7