• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Farah en Gebrselassie gooien met modder: "Hij verliet mijn hotel zonder te betalen"

  Mo Farah

  Mo Farah neemt zondag deel aan de marathon van Londen.

  De aanloop naar de marathon van Londen is enigszins overschaduwd door een relletje tussen atletieklegendes Mo Farah en Haile Gebrselassie. De ene verloor veel geld bij een diefstal in een hotel van de andere, wat aanleiding geeft tot een rondje gekissebis.

  Tijdens zijn trainingsstage in Ethiopië logeerde Mo Farah in een hotel van Haile Gebrselassie. Op de persconferentie voor de marathon van Londen begon Farah spontaan over wat daar gebeurd is.

   

  Farah, net als Gebrselassie een meervoudig olympisch kampioen, verloor in het hotel een hoop geld in 4 verschillende munteenheden - in totaal goed voor 2.985 euro - twee telefoons en een kostbaar horloge. De Britse atleet liet weten "ontgoocheld te zijn in Gebrselassie, die niets deed".

   

  Die laatste reageerde met een persbericht op de aantijgingen. "Farah heeft geen gebruik gemaakt van de kluisjes voor grotere geldsommen. Bovendien zijn we meteen naar de politie gestapt, die uiteindelijk niets heeft kunnen vinden."

   

  Gebrselassie ging vervolgens in het tegenoffensief. "Farah verliet het hotel zonder te betalen en verschillende medewerkers hebben geklaagd over zijn onrespectvolle gedrag. Er was zelfs een klacht bij de politie omdat hij een atleet heeft aangevallen."