Ga naar de inhoud

Masnada houdt Majka en Nibali af in Tour of the Alps

 wo 24 april 2019 15:51
Masnada rijdt solo over de finish.
Masnada rijdt solo over de finish.

Fausto Masnada (25) heeft de 3e rit van de Tour of the Alps op zijn naam geschreven. De renner van Androni Giocattoli-Sidermec sprong in de slotfase weg uit een select groepje en reed solo over de finish. 

Op iets meer dan een kilometer van het einde fietste Masnada weg uit een kopgroep met enkele toppers zoals Chris Froome en Vincenzo Nibali. De groep kon de Italiaan niet meer terughalen waardoor Masnada 4 seconden voorsprong behield op de rest. In de achtervolgende groep sprintten Tao Geoghegan Hart en Rafal Majka naar de 2e en 3e plaats. Nibali werd 4e.

 

De jonge Rus Pavel Sivakov zat ook in de kopgroep en behoudt daardoor zijn leiderstrui. De winnaar van de 2e rit heeft nu nog 8 seconden voorsprong op Jan Hirt en 23 op Matteo Cattaneo. Morgen bekampen de renners de bergetappe tussen Baselga di Pine en Cles in Italië. Vrijdag volgt nog de slotrit.

Bekijk hier de slotfase van de rit:

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Uitslag rit 3

1. Fausto Masnada  (Ita) 106km in 2u58'08"
2. Tao Geoghegan Hart (GBr) op 4"
3. Rafal Majka (Pol) z.t
4. Vincenzo Nibali (Ita)  
5. Dario Cataldo (Ita)  
6. Alexandr Vlasov (Rus)  
7. Pavel Sivakov (Rus)  
8. Jan Hirt (Tsj)  
9.  Roland Thalmann (Zwi)  
10.  Mattia Cattaneo (Ita)