Van den Broeck: "Lambrecht verloor podiumplaats door die aanval"

  Voor de 4e week op een rij was Jurgen Van den Broeck te gast bij Sporza om vlak na de koers zijn ongezouten mening te geven op Facebook. Dit waren de interessantste stukken van de Waalse Pijl-editie.

  "Alaphilippe had nog een rekening te vereffenen"

  "Ik denk dat Julian Alaphilippe nog een rekening te vereffenen had na de Amstel. Hij wou niet dezelfde fout maken als zondag. Al is hij wel bijzonder diep moeten gaan."

   

  "Fuglsang is dit jaar wel enorm goed. Hij doet in bijna alle koersen mee voor de prijzen. Alleen heeft hij die punch niet, daarom ging hij ook vrij vroeg aan. Maar hij is mijn favoriet voor Luik-Bastenaken-Luik."

  "Lambrecht verloor podiumplaats door die aanval"

  "Bjorg Lambrecht heeft podiumplaats verloren door die aanval. Ik begrijp niet dat ze hem op 30 kilometer van de finish laten gaan. Iemand met zijn capaciteiten verdiende het om beschermd te worden op die aankomst."

   

  "Ik denk dat we de komende jaren rekening moeten houden met hem. Ik heb zijn sprint gezien in het Baskenland, waar Alaphilippe heel diep moest gaan om hem terug te halen. Of hij tot de favorieten behoort voor Luik? Dat is wel een totaal andere koers, meer slopend en een stuk langer. Een echte afvallingskoers."

  "Wellens durft te koersen en dat kan meer opleveren in Luik"

  "Ik verwacht meer van Tim Wellens in Luik dan in de Waalse Pijl, want in Luik kun je van verder aanvallen. Tim durft te koersen en dat kan opbrengen in Luik. Je kunt daar het ploegenspel ook beter spelen."

  "Misschien zit het in het hoofd van Sagan niet goed"

  Peter Sagan en Alejandro Valverde waren de grootste ontgoochelingen in de Waalse Pijl, ook al in de koersen ervoor. "Ik denk wel dat er een nieuwe generatie is opgestaan, zeker als je ziet dat Valverde het op "zijn" helling al moeilijk krijgt. Al zullen ze hem moeten zeggen dat hij móét stoppen, anders blijft hij fietsen."

   

  "Wat Sagan betreft denk ik dat hij zelf ook niet goed weet wat er aan de hand is. Misschien zit het in zijn hoofd niet goed na zijn scheiding. Dan blijven de prestaties ook uit. Ik verwacht dat hij na Luik even vakantie neemt en dan weer top probeert te zijn in de Tour."

  "Veldrittraining als ideale voorbereiding op wegseizoen? Onzin"

  Aan de Waalse Pijl nam hij niet deel, maar toch blijft Mathieu van der Poel de gemoederen in de koers beroeren. Sommigen suggereren dat meer renners zich in het veld moeten voorbereiden op het seizoen. "Ik heb mijn licht eens opgestoken bij mijn ex-trainer Marc Lamberts, ook de coach van Wout van Aert, en hij vindt dit onzin."

   

  "Van der Poel en Van Aert zijn gewoon 2 supertalenten. Het is zeker niet zo dat crosstraining goed is voor alle renners. Zoiets is totaal tegen de fysiologie van wegrenners."

  Van den Broeck debuteert in marathon: "Rolstoel staat al klaar"

  Jurgen Van den Broeck is al een paar jaar gestopt, maar zondag zal hij zich toch weer even sportman wanen. Hij neemt deel aan zijn eerste marathon, in Düsseldorf. "Of ik zal stunten? Stuntelen, ja. Ik heb geprobeerd om mij met mijn lichaam zo goed mogelijk klaar te stomen. Vandaag had ik ook nog naaldentherapie, vooral voor het been dat ik ooit eens zwaar gebroken heb."

   

  Van den Broeck droomt ervan om onder de 3,5 uur te lopen, maar wil zich ook niet op die tijd laten afrekenen. "De rolstoel staat in ieder geval al klaar voor nadien."

  Herbekijk de Facebook Live met Jurgen Van den Broeck