Ga naar de inhoud

meest recent

Courtois wedstrijdfit, maar Zidane kiest pas volgend seizoen vaste keeper

 wo 24 april 2019 15:04
Thibaut Courtois moet strijden tegen Keylor Navas voor een plek onder de lat.

Real Madrid kan opnieuw rekenen op doelman Thibaut Courtois, maar dat geeft de Rode Duivel geen zekerheid over een plekje tussen de palen tegen Getafe. "Volgend seizoen zal alles duidelijk zijn", zegt coach Zinedine Zidane.

Thibaut Courtois was het hele seizoen de onbetwiste nummer 1 in doel bij Real Madrid, tot Zinedine Zidane het roer overnam. Hij plaatste Keylor Navas, met wie hij drie keer de Champions League had gewonnen, onder de lat. Courtois kreeg de belofte dat hij "zeker nog zou spelen", maar de 26-jarige Rode Duivel viel uit met een dijbeenblessure.

 

Ondertussen is Courtois weer wedstrijdfit en klaar om voor zijn plek te vechten. Maar gunt Zidane hem morgen al een kans op bezoek bij Getafe? "Courtois is klaar", zei de Fransman. "Hij heeft met ons getraind en is beschikbaar voor het team, net als Keylor."

 

Zidane benadrukte opnieuw volgend seizoen duidelijkheid te scheppen over de doelmannen. "Zij staan momenteel beide onder contract, ik zal doen wat ik moet doen. Dat is mijn verantwoordelijkheid, maar nu is het niet het moment. Volgend seizoen zal alles duidelijk zijn. Ik heb twee van de allerbeste doelmannen en een beloftevolle youngster in mijn kern."

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.