• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Castors Braine voor het 6e jaar op rij basketbalkampioen bij de vrouwen

  Castors Braine heeft zijn hegemonie in het vrouwenbasketbal met een jaartje verlengd. Sint-Katelijne-Waver moest in de finale het hoofd buigen.

  Castors Braine begon uiteraard als favoriet aan de confrontatie met Sint-Katelijne-Waver. Het was de voorbije 5 jaar kampioen geworden én had eerder dit seizoen al de beker gewonnen, ook tegen Sint-Katelijne-Waver.

   

  Afgelopen zaterdag won het de eerste match van de finale erg nipt (65-66), maar hierna wist Braine wel dat het het in eigen huis kon afmaken. Dat deed het in stijl, met een 67-56-zege. Ook vorig jaar pakte de ploeg van coach Patrick Muylaert al de dubbel. Sint-Katelijne-Waver blijft op 1 landstitel steken, in 2010.