• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Masters ATP Finals verhuizen van Londen naar Turijn

  Vorig jaar mocht Alexander Zverev de trofee omhooghouden.

  Vorig jaar mocht Alexander Zverev de trofee omhooghouden.

  Turijn zal van 2021 tot 2025 de Masters ATP Finals organiseren. De voorbije 10 jaar heeft het toernooi steeds plaatsgevonden in de Londense O2 Arena. 

  Vorig jaar liet de mannentennisbond ATP weten dat gaststeden zich als kandidaat-organisatoren konden opgeven. Op een shortlist met Londen, Manchester, Turijn, Singapore en Tokio werd uiteindelijk voor de Italiaanse stad gekozen. Voor Italiê is de organisatie van de seizoensfinale een primeur.

   

  In totaal is Turijn de 15e stad waar de ATP Finals zullen plaatsvinden. De top 8 van het mannencircuit zal elkaar in november treffen in het Pala Alpitour-stadion. Daarnaast komen ook de 8 beste dubbelteams tijdens die week in actie. 

   

  Vijfvoudig winnaar Novak Djokovic liet al weten verheugd te zijn met de nieuwe locatie: "De ATP Finals zijn voor ATP het grootste en meest prestigieuze evenement van het jaar. Het is een toernooi dat altijd al op andere plaatsen georganiseerd werd, dus ben ik tevreden dat de Masters vanaf 2021 naar Turijn trekken."

   

  Roger Federer (ATP 4) is met 6 overwinningen recordhouder van de Masters ATP Finals. Vorig jaar kon de Duitser Alexander Zverev (ATP 3) de trofee liften.

  ATP maakte het nieuws bekend via Twitter: