• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Rode Duivel Koen Casteels krijgt nieuwe coach bij Wolfsburg

  Oliver Glasner wordt de nieuwe trainer van VfL Wolfsburg.

  Oliver Glasner gaat vanaf volgend seizoen aan de slag als hoofdcoach van Wolfsburg. De Oostenrijker zal huidig trainer Bruno Labbadia opvolgen, die op het einde van dit seizoen vertrekt.

  Oliver Glasner zal vanaf volgend seizoen dus de nieuwe trainer zijn van Rode Duivel Koen Casteels bij Wolfsburg. De Oostenrijker is in eigen land aan de slag bij LASK Linz, maar maakt deze zomer de overstap naar de Bundesliga. "De overgang naar de Bundesliga vormt een grote uitdaging, maar die ga ik met plezier aan", vertelt Glasner.

   

  De 44-jarige trainer tekende een contract tot 2022. Hij zal Bruno Labbadia vervangen, die deze zomer vertrekt bij Wolfsburg.

   

  Technisch directeur van Wolfsburg Jörg Schmadtke vindt Glasner de perfecte persoon om de vacature in te vullen. "We hebben zijn indrukwekkende resultaten in Linz van dichtbij gevolgd. De gesprekken met hem bevestigden de positieve indrukken die we tot nu toe van hem hadden en gaven ons het gevoel dat hij de juiste keuze is."

   

  Wolfsburg staat na 30 speeldagen op de 9e plaats in de Bundesliga.