Ga naar de inhoud

meest recent

Waasland-Beveren: "Ze eisen degradatie + 6 punten aftrek: complete waanzin!"

 di 23 april 2019 17:38
Huyck en Van Remoortel
Voorzitter Dirk Huyck en ondervoorzitter Jozef Van Remoortel worden gedaagd.

Bij Waasland-Beveren reageren ze met ontzetting op het nieuws dat de club en 4 bestuurders voor de Geschillencommissie Hoger Beroep moeten verschijnen in het onderzoek naar matchfixing.

Waasland-Beveren wordt ervan verdacht om samen met KV Mechelen vorig seizoen de uitkomst van de competitie gemanipuleerd te hebben. KV Mechelen stond op het punt te degraderen en zou mensen bij Waasland-Beveren benaderd hebben om zich de laatste competitiematch opzettelijk te laten verliezen.

 

"Als de vraag naar matchfixing al gesteld geweest zou zijn, zouden we daar nooit in zijn meegegaan", zegt woordvoerder Martijn De Jonge. "Wij zijn meer slachtoffer in deze zaak en toch wordt ons iets ten laste gelegd."

 

"Zowel de club als 4 bestuurders worden vervolgd. Dat is voor ons een grote verrassing en ontgoocheling. Ze eisen nu de degradatie naar 1B en 6 punten aftrek (3 per periode, red): complete waanzin!"

 

"We gaan nu volop aan het werk met onze advocaten. Het doel is om aan te tonen dat er actief noch passief is meegewerkt aan competitievervalsing."

De vraag naar matchfixing is inderdaad gesteld, maar wij zijn meer slachtoffer in deze zaak

De voetbalbond vervolgt bij Waasland-Beveren...

  • De club zelf
  • Dirk Huyck, de voorzitter
  • Jozef Van Remoortel, de ondervoorzitter
  • Olivier Swolfs, de financieel verantwoordelijke
  • Walter Clippeleyr, directielid