• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Twente promoveert na 1 jaar in Eerste Divisie opnieuw naar Eredivisie: "De club hing aan een zijden draadje"

  FC Twente promoveert naar de Eredivisie.

  FC Twente heeft zichzelf opnieuw naar de Eredivisie geknokt. Na een lastig seizoen in de Eerste divisie keert de ploeg uit Enschede dus weer naar het hoogste niveau. De ontlading in de Grolsche Veste was enorm.

  Twente zal vanaf volgend seizoen weer in de Eredivisie te zien zijn. Vorig jaar degradeerde de ploeg nog naar de Eerste Divisie, maar dat heeft niet lang geduurd. Na één seizoen in de tweede klasse in Nederland kan de ploeg, die in 2010 nog kampioen werd in de Eredivisie, opnieuw op het hoogste niveau spelen. Het was van 1983 geleden dat Twente degradeerde en het volgende seizoen al weer promoveerde.

   

  Wout Brama was erbij toen Twente kampioen werd in 2010. Hij vertrok later naar andere oorden, maar kwam terug uit Australië om de ploeg uit die Eerste divisie te helpen. "Er valt wel een last van mijn schouders af. Toen ik hier tekende lag de club op zijn gat. Er was niets, alleen een trainer. We hadden amper een selectie. Zeven weken nadat ik kwam, was er nog steeds geen speler aangetrokken", vertelt Brama.

   

  Ondanks alles speelt Twente volgend seizoen toch in de Eredivisie. "De manier waarop verdient geen schoonheidsprijs. Maar het moest gebeuren. De club hing aan een zijden draadje. Als we geen promotie hadden afgedwongen was er nog meer druk gekomen op het volgende seizoen", besluit Brama.

   

  Twente werd een beetje geholpen door Jong PSV in de strijd voor de titel. Twente speelde in eigen huis gelijk tegen Jong AZ, maar Jong PSV won van de enige concurrent van Twente, Sparta Rotterdam. Een ongelooflijke ontknoping die duizenden fans in de Grolsche Veste, het stadion van FC Twente, uitbundig vierden.