• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  O'Sullivan na WK-exit: "Ik had moeite om wakker te blijven"

  Voor Ronnie O'Sullivan is het WK afgelopen.

  Voor Ronnie O'Sullivan is het WK afgelopen.

  Het WK van 5-voudig wereldkampioen en publiekslieveling Ronnie O'Sullivan zit er al na de 1e ronde op na een verrassende nederlaag tegen amateur James Cahill. "Ik had geen energie", zegt de 43-jarige Engelsman.

  Ronnie O'Sullivan, de huidige nummer 1 van de wereld, ging in Sheffield op zoek naar zijn 6e wereldtitel, waarmee hij op één zege zou komen van recordhouder Stephen Hendry. Met James Cahill, de eerste amateur ooit die zich kon plaatsen voor het WK, kreeg hij een op papier hapklare brok voorgeschoteld. Maar tot eenieders verbazing trok Cahill aan het langste eind.

   

  "Mijn ledematen voelden zwaar aan en ik had geen energie", zoekt O'Sullivan bij de BBC naar een verklaring. "Ik voelde me verschrikkelijk. Ik had zelfs moeite om wakker te blijven, want ik heb de laatste nachten niet optimaal geslapen. Het is al enkele weken dat ik me niet helemaal lekker voel."

   

  "Op een WK moet je zowel fysiek als mentaal 100% in orde zijn, anders wordt het lastig. Ik heb geprobeerd me erdoorheen te slepen. Cahill heeft het wel goed gedaan. Hij is kalm gebleven. Mijn eigen seizoen was heel succesvol, maar hier mocht het niet zijn."

  O'Sullivan: "Ik voel me al even niet lekker"

  Cahill: "Hier gaat niets boven"

  James Cahill was uiteraard dolgelukkig na zijn spraakmakende overwinning tegen O'Sullivan. "Dit is de mooiste zege van mijn carrière. Om dit te doen in mijn Crucible-debuut tegen Ronnie O'Sullivan, daar gaat niets boven", zegt Cahill.

   

  "Ik weet niet hoe ik mijn zenuwen onder controle gehouden heb. Ik heb me gewoon geconcentreerd op de tafel en het spel. Het is niet makkelijk om kalm te blijven in deze omstandigheden, maar ik ben blij dat ik het toch gedaan heb."

  VIDEO: Cahill wipt O'Sullivan