• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Liverpool-legende Robbie Fowler gaat op avontuur in Australië

  Robbie Fowler wordt de nieuwe trainer van Brisbane Roar in Australië.

  Robbie Fowler heeft een contract van 2 jaar getekend bij Brisbane Roar in Australië. De ex-Liverpool-vedette wordt hoofdcoach bij de club. Het is de 1e echte trainersopdracht voor de Engelsman.

  Fowler, voor Liverpool goed voor 183 goals in 369 wedstrijden, keert terug naar het Australisch voetbal, maar deze keer als coach. Fowler werd aangesteld als nieuwe hoofdcoach van Brisbane Roar. De spits speelde op het eind van zijn carrière zelf bij North Queensland en Perth dus is de A-League geen onbekend terrein voor Fowler.

   

  Behalve een korte ervaring als trainer-speler bij Muangthong United in de Thaise competitie heeft de 44-jarige Fowler nog geen enkele trainerservaring. Dit is de 1e grote stap richting een voltijdse trainerscarrière. "Voor mij is het een enorme kans om hier in Australië een topclub te coachen",  zei Fowler. "Ik heb hard gewerkt en al mijn diploma's gehaald, zodat de mensen mij serieus zouden nemen."

   

  Brisbane Roar heeft een slecht seizoen achter de rug. De ploeg staat 9e in een competitie met 10 ploegen en enkele belangrijke spelers verlaten de club op het einde van het seizoen. Fowler krijgt carte blanche voor volgend seizoen om de club weer hoger in de rangschikking te krijgen.

   

  De CEO van Brisbane Roar, David Pourre, heeft het volste vertouwen in Fowler. "Zijn onstilbare honger om succesvol te zijn was een grote factor in zijn aanstelling. Het is een grote dag voor de club."

   

  Robbie Fowler speelde buiten Liverpool ook voor Leeds, Cardiff en Blackburn Rovers. Voor Engeland kwam hij 26 keer uit, goed voor 7 goals. Hij maakte het WK 2002 mee.