• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  De Bruyne kampt met spierblessure: "We zullen met hem praten"

  Kevin De Bruyne viel zaterdag uit tegen Tottenham.

  Moet Manchester City het zonder Kevin De Bruyne stellen in de laatste rechte lijn van de Engelse titelstrijd? City-coach Pep Guardiola bevestigde vandaag dat zijn 27-jarige draaischijf alvast niet inzetbaar is voor de Manchester Derby van morgen. Een langere afwezigheid lijkt ook niet uitgesloten. 

  Kevin De Bruyne wordt dit seizoen achtervolgd door blessures. Tegen Tottenham liep de Rode Duivel afgelopen weekend een nieuw letsel op. City-coach Pep Guardiola vertelde vandaag dat onze landgenoot met een spierblessure kampt.

   

  "Ik weet er niet te veel over", was Guardiola karig met informatie. "Het is een spierblessure en we zullen de komende dagen zien hoe alles evolueert. Maar hij speelt morgen zeker niet op Old Trafford."

   

  De Bruyne heeft dit seizoen al vaak in de lappenmand gelegen. "We zullen zien of hij nog één of twee matchen kan spelen en volgend seizoen zullen we voor hem zorgen."

   

  "We zullen met hem en met de dokters praten, zodat hij gezond en fit is. Dat zullen we vanaf nu doen."