• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  New York (MLS): "Berichten over contract voor Thierry Henry zijn verkeerd"

  " "

  Thierry Henry sloot zijn carrière af in New York (2010-2014).

  Volgens sommige media hebben de New York Red Bulls hun ex-speler Thierry Henry aangetrokken als nieuwe coach. Maar de Amerikaanse MLS-club noemt die informatie "verkeerd". 

  De sportieve directeur van de voetbalclub uit New York ontkrachtte de mediaberichten in een persbericht op de website van de Major League Soccer. "De recente berichten die stellen dat Thierry Henry naar de Red Bulls is gekomen zijn verkeerd."

   

  De 41-jarige oud-aanvaller van Frankrijk is na een dramatisch debuut als hoofdcoach sinds eind januari weer op de markt. Henry ruilde vorige herfst zijn job als T2 van de Rode Duivels in voor die van T1 bij Monaco, een andere ex-club. Maar na 3,5 maand moest hij weer plaats maken voor Leonardo Jardim, uitgerekend de man die hij half oktober kwam vervangen. Henry won maar 5 keer in 20 wedstrijden.

   

  De beste schutter van de Franse nationale ploeg (51 goals in 123 interlands) beëindigde zijn carrière bij de NY Red Bulls (2010-2014). Volgens de Britse tv-zender Sky Sports zou Henry wel onderhandelingen begonnen zijn met de clubdirectie.

   

  New York miste zijn competitiestart. Het staat pas voorlaatste in de MLS na 7 wedstrijden. Chris Armas is er sinds juli 2010 coach.