• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Drama voor KV Mechelen dreigt: "Zijn ervan overtuigd dat men onze onschuld zal inzien"

  Wordt KV Mechelen stevig gestraft voor zijn betrokkenheid?

  De onderzoekscommissie van de voetbalbond lijkt KV Mechelen aan te wijzen als hoofdschuldige in het matchfixingdossier. KV Mechelen zou in 1B moeten blijven, zou volgend seizoen met 12 punten aftrek aan de competitie moeten beginnen (6 per periode) én mag geen Europees voetbal spelen mocht het de bekerfinale winnen. Het mag ook niet deelnemen aan de bekercompetitie volgend seizoen. Er wordt, tot slot, ook een boete van 125.000 euro gevorderd.

  Op 30 april komt de Geschillencommissie Hoger Beroep een eerste keer samen om een kalender op te stellen voor de verschillende zittingen. Vóór 30 juni (eventueel beroep inbegrepen) zou er een definitieve uitspraak moeten zijn.

   

  "Wij zijn verbaasd over de gevraagde sanctie door het bondsparket omdat we weten dat we als club onschuldig zijn”, zo zegt hoofdaandeelhouder Dieter Penninckx namens het KVM-bestuur in een reactie op de KVM-site.

   

  “Daarenboven wil men een degradatie van de club, van 1A naar 1B, wat volgens onze lezing van het bondsreglement niet mogelijk is. Dat spreekt van allerlei mogelijke sancties, maar voor degradatie dient de vordering ingediend te zijn vóór 15 juni van het seizoen van de beweerde poging of daad van competitievervalsing, dus voor 15 juni 2018. Dat hebben ons verschillende advocaten bevestigd.”

   

  "We zijn ervan overtuigd dat de Geschillencommissie Hoger Beroep onze onschuld als club zal inzien en zal handelen volgens het bondsreglement.”