• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Dit is de meest besproken fase van de speeldag: Van Damme chargeert Openda

  Na het scoreloos gelijkspel tussen Antwerp en Club Brugge gaat de charge van Jelle Van Damme op Loïs Openda over de tongen. Bij Club dan toch. Bij Antwerp had niemand meteen na de match iets gezien.

  Collectief concentratieverlies bij Antwerp rond minuut 4?

  Toeval of niet, de reacties na de match waren opvallend verschillend in beide kampen. Voor Ivan Leko en Ruud Vormer was er geen enkele discussie mogelijk. "Ze hebben een duidelijk strafschopfase weer niet gezien. Ik weet niet wat ze daar (in het VAR-busje) doen", reageerde Vormer.

   

  "Als je ziet dat de ref op Genk 7 keer gaat terugkijken en een penalty geeft, terwijl het er geen was en we er vandaag geen krijgen, terwijl het 200% penalty was...? Waarom is de VAR niet gaan kijken? 0-0 of 0-1, dat is super belangrijk. In 3 matchen buitenshuis  zijn er 2 keer situaties met een penalty tegen ons", was de mening van Leko.

   

  Bij Antwerp leek er sprake van collectief concentratieverlies rond de 4e minuut. Niemand leek iets te hebben gemerkt van de charge van Van Damme. "Ik heb het niet gezien of weet niet waar het over gaat. Zoals u weet is het ook niet belangrijk wat ik denk. Wat belangrijk is, is wat de ref en de VAR denken," zei Laszlo Bölöni, die in het verleden al vaak openlijke kritiek had op de VAR. "Misschien was er iets, maar ik moet het herbekijken. Op dit moment kan ik u geen antwoord geven."

   

  Jelle Van Damme ging niet in op de fase toen hem gevraagd werd of hij Openda al had opgegraven. "Ik weet niet wat ik moet zeggen." Doelman Bolat liet bij de collega's van de krant optekenen dat hij zich de fase ook niet voor de geest kon halen.

  De persconferentie van Bölöni en Leko

  Van Damme: "Ik weet niet wat ik moet zeggen"

  Vormer: "Een duidelijke strafschop opnieuw niet gezien"