• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  VIDEO: Antetokounmpo loodst Milwaukee naar 1e halve finale in Oosten in 18 jaar

  " "

  De "Greek Freak" haalt een persoonlijk play-offrecord van 41 punten.

  De Milwaukee Bucks hebben voor het eerst sinds het seizoen 2000-2001 een ticket te pakken voor de halve finales in de Eastern Conference van de NBA. Ze klopten de Detroit Pistons een 4e keer met 127-104.

  De Griek Giannis Antetokounmpo, die zich het voorbije seizoen opwierp als serieuze kandidaat voor MVP van het seizoen, maakte 41 punten en deed daar nog 9 rebounds bij.

   

  Milwaukee is het beste team van de reguliere competitie. Zo vlot ze door de eerste 3 matchen tegen Detroit walsten, zo lastig was het begin van de 4e opdracht in Detroit. Onder impuls van Blake Griffin liepen de Pistons zelfs 12 punten uit. Maar Antetokounmpo draaide de rollen om. Hij heerste boven beide ringen (zie video onder).  

   

  Milwaukee laat 8 opeenvolgende exits in de eerste ronde van de play-offs achter zich. Door de vlotte 4-0-zege hebben Antetokounmpo en co nu 6 dagen om zich voor te bereiden op de clash met Boston. De Celtics zetten Indiana eveneens met 4-0 opzij.

   

  Voor de Pistons is de nederlaag een triest dieptepunt: 14 opeenvolgende nederlagen in de play-offs is een record in de NBA. Griffin, die duidelijk last had van zijn knie, kreeg na zijn zesde fout nog een staande ovatie van het thuisplubliek. Met 22 punten, 6 assists en 5 rebounds ging hij voorop in de strijd.

  Beelden van de wedstrijd: