• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Walter Planckaert: "Van der Poel is een mirakel"

  Mathieu van der Poel na zijn zege op de Amstel Gold Race.

  Na een knappe prestatie in de Brabantse Pijl deed Mathieu van der Poel er nog een schepje bovenop. Hij won zondag de Amstel Gold Race na een ongelooflijk slot van de koers. Wat vindt ex-wielrenner Walter Planckaert van de stuntzege van Van der Poel?

  "Iedereen wist dat Mathieu topfavoriet was na zijn zege in de Brabantse Pijl, maar dit verwachtte niemand. Veel ploegen dachten waarschijnlijk dat hij niet slim genoeg was om de Amstel te winnen. Die hebben zich goed vergist", vertelt Walter Planckaert. 

   

  Van der Poel overklaste renners van het hoogste niveau en maakte hen op een sportieve manier zelfs een beetje belachelijk. "Er zijn goede renners, heel goede renners en dan heb je onklopbare renners. Die laatste hebben we de Amstel Gold Race zien winnen."

  "Die jongen is gewoon een mirakel"

  "Je kan die jongen geen supertalent meer noemen, dat is gewoon een mirakel. Hij heeft een heel grote toekomst, hopelijk zijn ze zuinig met hem." 

   

  Mathieu van der Poel zegt zelf dat hij zeker niet zal stoppen met cyclocross en daar gaat Planckaert volledig mee akkoord.

   

  "Als hij slim is, dan crosst hij verder. Als hij in de cross twee keer doortrapt, is hij alleen weg en als hij valt is het in de modder en doet hij zich geen pijn. Dat is op de weg wel anders."

   

  Van der Poel laat niemand onberoerd. "Ik zat in de volgauto met wedstrijdleider Leo van Vliet. Toen Mathieu als eerste over de finish ging, begon Leo te huilen van geluk. Hij doet echt wat met mensen."

   

  Ook bij zijn ploeg Corendon-Circus heeft Van der Poel een enorm positieve invloed op de andere renners.

   

  "Het is een gezellige jongen waar je eens mee kan lachen, maar als het over de koers gaat is het 100% ernst. Die jongens van Corendon-Circus trekken zich enorm op aan Mathieu. Mathieu van der Poel is een unicum", besluit Planckaert.