• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Van Avermaet gaat toch nog door tot Luik: "Nieuwe finish moet me liggen"

  Greg Van Avermaet

  Heeft Greg Van Avermaet nog voldoende in de tank om te verrassen in Luik?

  Greg Van Avermaet heeft Luik-Bastenaken-Luik nog toegevoegd aan zijn kalender. Van Avermaet zal er pas voor de 5e keer in zijn carrière van start gaan: "Ik ben gemotiveerd om mijn voorjaar mooi af te sluiten."

  Greg Van Avermaet was eigenlijk van plan om zijn voorjaar af te sluiten in de Amstel Gold Race, maar nu trekt hij toch nog een weekje door om Luik-Bastenaken-Luik erbij te nemen. Van Avermaet werd er bij zijn debuut 7e en 2 jaar geleden nog 11e. Maar sinds dit jaar ligt de finish niet meer in Ans.

   

  "Met die nieuwe finale denk ik dat ik een goeie kans maak op een mooi resultaat", zegt Van Avermaet. "Ik zal uiteraard niet als favoriet van start gaan, maar ik ben wel gemotiveerd om mijn voorjaar mooi af te sluiten. In de Amstel merkte ik dat mijn conditie nog altijd goed is."

   

  "Greg voelt zich nog altijd niet mee", zegt zijn CCC-ploegleider Valerio Piva. "Met een weekje rust zou hij moeten klaar zijn om met goeie papieren aan Luik-Bastenaken-Luik te beginnen. De nieuwe finish moet Greg beter liggen. Wellicht zal de koers nu sneller openbreken."

   

  "Greg is onze beste kans op een topresultaat, maar De Marchi was ook sterk in de Amstel en Pauwels heeft getoond dat zijn vormpeil stijgende is. We hebben meerdere troefkaarten."