Andrea Vendrame is 1e Italiaanse winnaar van "kleine Parijs-Roubaix"

  Andrea Vendrame (Androni Giocattoli) heeft zijn topvorm bekroond met de zege in de Tro-Bro Léon. In de sprint van een klein groepje remonteerde hij Baptiste Planckaert.

  In en rond Lannilis, in de Finistère, hadden de organisatoren weer enkele vreselijke grind- en kasseistroken gevonden. Daar lust Damien Gaudin wel pap van. Hij zorgde zelf voor de eerste uitdunning, maar zou zelf de finale niet kunnen kleuren.

   

  Dat deed Frederik Backaert wel. Samen met de Est Jakin zette hij de concurrentie onder druk. In de laatste 10 kilometer keerden nog enkele groepjes terug, met daarbij onder meer Gougeard, Sarreau, Planckaert en Vendrame.

   

  Heel wat snelle jongens dus, maar het was de Italiaan die zijn sprint het beste getimed had. Zuur voor Planckaert, die zo niet de opvolger wordt van Jo Planckaert. Hij blijft de laatste Belg die de Tro-Bro Léon wist te winnen, in 2000.

   

  De 24-jarige Vendrame bekroont met zijn zege een sterke periode. 10 dagen geleden won hij in de Sarthe zijn eerste profkoers, 2 dagen geleden was hij nog 2e in de Tour du Finistère en nu is het weer raak in de Tro-Bro Léon.

  Uitslag Tro-Bro Léon (1.1)

  1. Andrea Vendrame (Ita) - 205 km in 5u00'20"
  2. Baptiste Planckaert - zelfde tijd
  3. Emil Vinjebo (Den)
  4. Romain Hardy (Fra)
  5. Lilian Calmejane (Fra)
  6. Marc Sarreau (Fra)

  7. Mickaël Delage (Fra)
  8. Kévin Le Cunff (Fra)
  9. Anthony Delaplace (Fra)
  10. Frederik Backaert - 3"
  16. Lionel Taminiaux - 35"