"Veel auto's en motoren tussen Alaphilippe/Fuglsang en achtervolgers"

  Alaphilippe en Fuglsang werden net voor de finish ingerekend door een ontketende Van der Poel.

  Het kabinetstukje van Mathieu van der Poel in de Amstel Gold Race was om van te smullen. In een prangende slotfase denderde de Nederlander over alles en iedereen, de zich al rijk rekenende vluchters Alaphilippe en Fuglsang incluis.

  "Ik vraag me af wat er gebeurd is. De laatste info die we doorkregen via de radio was dat Alaphilippe en Fuglsang zo'n 3 kilometer voor de finish een voorsprong van 40 seconden hadden", zegt Klaas Lodewyck, ploegleider van Alaphilippe bij Deceuninck-Quick Step. 

   

  "Maar plots viel alles uit en zagen we in de laatste rechte lijn bijna iedereen in het wiel van de twee leiders terugkeren. Alaphilippe was enorm verrast, het was echt een rare situatie. Het is niet dat hij en Fuglsang volledig stilgevallen of beginnen te surplacen zijn."

   

  "Normaal gezien kon die groep niet terugkeren. Ik zag trouwens dat er veel auto's en motoren tussen de eerste groep en de achtervolgers reden, terwijl dat in de slotfase van deze koers niet nodig is."

  Interview met Klaas Lodewyck:

  Zonneveld weerlegt "kritiek"

  In een aantal tweets spreekt de Nederlandse wielerjournalist Thijs Zonneveld tegen dat er iets gebeurd is dat niet door de beugel zou kunnen.

   

  Zonneveld zegt dat "Alaphilippe en Fuglsang én hun ploegen het vooral bij zichzelf moeten zoeken".

   

  "Alaphilippe en Fuglsang hebben het vooral tussen 3 en 1 kilometer voor het einde verloren. Ze hebben het tempo zo ver laten zakken dat zowel Michal Kwiatkowski als de groep met Mathieu van der Poel kon terugkeren", meent Zonneveld.

  Tweets van Zonneveld:

  Met stilstaande tv-beelden:

  "Alaphilippe moet het vooral bij zichzelf zoeken"