• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Leko begrijpt arbitrage uit Antwerp-Club niet: "Ik voel mij dom"

  Ivan Leko

  "Het was 200% penalty."

  Club Brugge-trainer Ivan Leko was uiteraard niet tevreden met een punt op Antwerp, maar bleef wel strijdvaardig. Over de rol van de VAR stelde hij zich ook enkele vragen.

  Na de nederlaag op Genk is het gelijkspel opnieuw een dreun voor Club in de titelstrijd. Ivan Leko was niet blij met de prestatie van zijn team. "Iedereen is ontgoocheld over de manier waarop we punten verliezen. Ons voetbal was niet goed. We waren opnieuw soft, zeker in de eerste helft."

   

  "In de eerste 20 of 30 minuten van de tweede helft waren we beter en hadden we kansen, maar  op basis van de 90 minuten was het zeker geen goed Club. We spelen te veel individueel. Er zijn te weinig lopende mensen.  Zo creëren we te weinig ruimtes en vinden we geen vrije man. Daarmee begint alles. Iedereen blijft gewoon in positie en probeert het dan een tegen een. Dat is niet het voetbal van Club Brugge. Daarom ben ik ontgoocheld."

   

  "Ik denk wel dat een punt op Antwerp een wereld van verschil maakt. Met 7 punten achter op Genk is het voorbij, maar met 6 punten achterstand kan alles nog. We hebben nog een thuismatch tegen Genk. Daarna nog vier punten inhalen is veel, maar zoals we altijd gezegd hebben moeten we nu gewoon alles winnen."

  Ik wil snel weer het Club Brugge met balls zien

  "Het was 200% penalty"

  De match had helemaal anders kunnen verlopen als de bal vroeg op de stip was gegaan voor een fout van Van Damme op Openda. Ook dat was Leko niet ontgaan natuurlijk. "Ik voel me een beetje dom. Ik was enkele weken geleden de enige trainer die naar Tubeke was afgezakt (voor de uitleg over de nieuwe regels). We waren daar met een topdelegatie van Club Brugge."

   

  "Maar als je dan ziet dat de ref op Genk 7 keer gaat terugkijken en een penalty geeft, terwijl het er geen was en we er vandaag geen krijgen, terwijl het 200% penalty was...? Waarom is de VAR niet gaan kijken? 0-0 of 0-1, dat is super belangrijk. In 3 matchen buitenshuis  zijn er 2 keer situaties met een penalty tegen ons."

   

  "Maar ik heb mijn eigen problemen", sluit Leko af. "Ik wil snel weer het Club Brugge zien met balls, met persoonlijkheid."

  De persconferentie met Ivan Leko en Laszlo Bölöni