• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Vreugde bij Waterloo: "Waanzin! De Beker met de Grote Oren komt naar België!"

  De Waterloo Ducks zaten een week geleden nog in zak en as, maar nu zijn ze plots de koningen te rijk na de eindwinst in de Euro Hockey League. "Dat is het mooie aan sport: alles is mogelijk."

  Gougnard: "Enkele dagen geleden nog crisisvergadering"

  Simon Gougnard is samen met Vincent Vanasch, John-John Dohmen en Gauthier Boccard een van de 4 spelers die eind december wereldkampioen werden met België en nu ook al de Euro Hockey League op hun palmares mogen bijschrijven.

   

  "Vorig week hadden we nog een enorme klap gekregen in de play-offs van de competitie, toen we met 4-1 verloren van Dragons. We hebben een crisisvergadering gehouden met het oog op deze EHL."

   

  En die pakte uiteindelijk goed uit, al kon Gougnard niet tot het einde zijn steentje bijdragen. "Het is jammer dat ik al na 10 minuten moest afhaken met een hamstringblessure. Maar dat maakt nu allemaal niet meer uit."

  Vanasch: "Belgische geschiedenis"

  Vincent Vanasch won de EHL al eens met Oranje-Zwart, de organisator van het eindtoernooi dit jaar. "We schrijven hier Belgische geschiedenis! Ik ben zó trots."

   

  "We misten hier 3 spelers en verloren dan ook nog eens Gougnard in de 1e helft. Het was een moeilijke match, maar onze jonge gasten waren geweldig. Dat is het mooie aan de sport: alles is mogelijk."

   

  Vanasch zelf was ook weer geweldig. Hij werd andermaal verkozen tot Man van de Match. "Ik had 4 mooie reddingen in de 1e helft en eentje na de rust. Ik hoef dus niet alleen beslissend te zijn in de shoot-outs", verwijst hij naar zijn heldenrol in de voorbije duels.

  Boccard: "Werden wedstrijd na wedstrijd beter"

  Gauthier Boccard was goed voor 1 van de 4 goals in de finale. Een onwaarschijnlijk einde van een week die slecht was begonnen. "We kwamen niet in topvorm naar hier, maar zijn wedstrijd na wedstrijd beter gaan spelen."

   

  "De sleutel lag de hele week bij de defensie. We hebben sterk verdedigd, ook vandaag. En zo is het ons geluk. Hier heb ik geen woorden voor, dit is waanzin. De Beker met de Grote Oren komt naar België!"