• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Barcelona-fans zijn boos op Coutinho na sprekend gebaar

  Philippe Coutinho viert zijn doelpunt door twee vingers in zijn oren te steken.

  Philippe Coutinho heeft zich de fans van Barcelona op de hals gehaald. Na zijn doelpunt in de Champions League-wedstrijd tegen Manchester United vierde Coutinho door een vinger in elk van zijn oren te steken. Barcelona-fans vinden dat onrespectvol van de Braziliaan.

  Barcelona speelde vorige week de terugwedstrijd van de kwartfinales van de Champions League in eigen huis tegen Manchester United.

   

  Coutinho scoorde het 3e doelpunt. Een magistrale trap in de rechterbovenhoek zorgde voor extase bij de fans. Philippe Coutinho vierde het doelpunt echter op een vreemde manier.

   

  Coutinho stak na zijn doelpunt een vinger in elk van zijn oren, alsof hij het applaus van het publiek niet wilde horen. In Spanje interpreteren ze dit gebaar als onrespectvol en als een teken dat Coutinho de kritiek die hij krijgt beu is. 

  Coutinho is de duurste speler die Barcelona ooit gekocht heeft. Een totale afkoopsom van 135 miljoen euro betaalde Barcelona voor de Braziliaan. Hij scoorde maar 1 keer in zijn laatste 21 competitieduels. Om die reden krijgt Coutinho kritiek van de fans.


  De 26-jarige Braziliaan zegt wel dat het niet de bedoeling was om de fans te beledigen. "De waarheid is dat ik met dat gebaar vierde zodat de fans konden zien dat ik soms mijn handen op mijn oren moet leggen om gefocust te blijven op de wedstrijd", zei Coutinho in een interview met KOKO DC.


  Barcelona-coach  Ernesto Valverde mengde zich ook in de discussie. "De fans zijn één met Coutinho en Coutinho is één met de fans", zei Valverde.


  Barcelona is dit seizoen op koers om kampioen te worden, de beker te winnen en maakt ook nog kans in de Champions League. Opnieuw een topseizoen voor de Catalanen.

  Bekijk hier het doelpunt en de reactie van Coutinho: