• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Gent Ladies verslaan Standard in bekerfinale bij vrouwen (met VIDEO)

  Na 2017 heeft AA Gent opnieuw de Beker van België bij de vrouwen veroverd. Standard werd in de finale met 2-0 opzijgeschoven, na doelpunten van Minnaert en Toloba.

  Standard verdedigde in het Van Roystadion in Denderleeuw zijn beker. Vorig jaar was het in de finale met 2-0 te sterk voor Genk, de ploeg die het nu in de halve finales uitschakelde. De Gent Ladies hadden in hun halve finale zonder veel problemen afgerekend met tweedeklasser Woluwe.

   

  Standard zorgde voor de eerste dreiging met enkele stilstaande fases, maar het was Gent dat overnam en scoorde. Standard kreeg de bal niet goed weg en Minnaert kopte een hoge voorzet in het doel.

   

  Tot overmaat van ramp moest Standard nog voor de rust met zijn tienen voort. Charlier kreeg rood voor een tackle met 2 benen vooruit. Ze zaagde hiermee niet alleen de benen af bij haar opponente, maar ook bij haar eigen team. Want na de pauze was het een ongelijke strijd voor Standard.

   

  Gent kreeg enkele kansen om het af te maken - onder meer Schryvers speelde een counter niet goed uit - maar het was het invalster Toloba die de beker richting Gent schoot. Kappen en draaien op links en dan de bal in de verste hoek planten: een knappe goal.

   

  De Gent Ladies winnen zo voor de 2e keer in 3 jaar tijd de Beker van België. In 2017 ging Anderlecht voor de bijl in de finale. De dubbel beker-titel wordt wel moeilijkheid voor Gent, want in de competitie ligt Anderlecht in poleposition.

  Bekijk de doelpunten:

  Het feestje duurde voort tot in de spelersbus