• home
 • video
 • pas verschenen

  Wannes Van Laer eindigt als 10e op WB zeilen in Genua

  Wannes Van Laer in actie in Genua.

  Wannes Van Laer heeft de WB-manche zeilen in Genua beëindigd op de 10e plaats in de Laser-klasse. Onze landgenoot verloor nog 2 plaatsen in de medaillerace.

  Na de eerste dagen mocht Wannes Van Laer dromen van een medaille, maar die droom moest hij opbergen. Als achtste plaatste hij zich toch voor de medaillerace van zondag. Daarin kwam hij als zevende over de finish. Zo zakte Van Laer nog terug naar plaats 10 in de eindstand.

   

  De gouden medaille ging naar Jonatan Vadnai. De Cyprioot Pavlos Kontides telde net als de Hongaar 50 punten, maar hij moest tevreden zijn met het zilver. Andrew Lewis (54 ptn) uit Trinidad en Tobago vervolledigde het podium.      William De Smet eindigde op de 30e stek met 111 punten.