• home
 • video
 • pas verschenen

  Van der Poel: "Ongelofelijk, ik weet niet hoe ik het gedaan heb"

  Van der Poel maakte de Nederlandse thuisfans gek van blijdschap.

  Van der Poel maakte de Nederlandse thuisfans gek van blijdschap.

  Na zijn huzarenstukje kon Mathieu van der Poel zelf niet goed geloven dat hij de Amstel Gold Race op zak gestoken had. "Ik had niet verwacht dat ik de kopgroep plots zou terugzien op 300 meter van de streep", reageerde de triomfator van de dag.

  "Hierover zullen we over 20 jaar nog praten", reageerde José De Cauwer meteen na de spectaculaire ontknoping van de Amstel Gold Race.

  Mathieu van der Poel leek met zijn groepje in een verloren positie te zitten. Maar in de slotmeters zorgde hij voor een sensationele ommekeer. De alleskunner kwam aanpikken bij koplopers Fuglsang, Alaphilippe en Kwiatkowski en zoefde nog naar de zege.

   

  "Ongelofelijk", was de eerste reactie van Mathieu van der Poel. "Ik weet niet hoe ik het gedaan heb. Pas in de laatste 300 meters zag ik dat we nog konden winnen. Ik zag plots de kopgroep, dat had ik niet verwacht."

   

  "Op de Gulpenerberg probeerde ik te anticiperen, waardoor ik niet meer kon aanpikken op de Kruisberg. Maar ik voelde dat er nog iets in de benen zat. Ik ben vol beginnen te rijden in de hoop dat de grote namen voorin naar elkaar zouden kijken."

   

  "In zo'n klassieker merk je dat het bij iedereen heel moeilijk gaat in de finale. Ik ben op instinct blijven rijden en dat heeft me de zege opgeleverd. Hier zal ik nu eerst proberen van te genieten."

  Bekijk de reactie van Mathieu van der Poel