• home
 • video
 • pas verschenen

  Roodhooft: "Zege Mathieu viel als baksteen op ons hoofd en was geschenk uit hemel"

  Christoph Roodhooft was in de zevende hemel na de zege van Mathieu van der Poel.

  Christoph Roodhooft was in de zevende hemel na de zege van Mathieu van der Poel.

  Teammanager Christoph Roodhooft was een vat vol emoties na de verrassende apotheose van de Amstel Gold Race. "Ik wist dag Mathieu geen normale kerel was", zegt Roodhooft. "Maar nu lijkt hij bijna de nieuwe Merckx te zijn."

  "Mathieu vroeg voortdurend info, maar we konden die niet geven"

  In de ploegauto van Corendon-Circus barstte een feestje los toen ze plots hoorden dat Mathieu van der Poel nog als eerste zijn wiel over de streep gegooid had. 

   

  "Ik ben er niet goed van", zegt teammanager Christoph Roodhooft. "We kregen zo weinig info door en we dachten dat Mathieu voor de 3e plaats aan het rijden was. En plots wint hij."

   

  "Mathieu vroeg me tijdens de finale voortdurend naar wedstrijdinformatie, maar de koersradio liet het afweten en we hadden ook geen televisie. Ik heb me daar zo druk zitten over maken. Zijn zege viel als een baksteen op ons hoofd en was een geschenk uit de hemel."

  "Die Ronde van Vlaanderen was ook al zo fenomenaal"

  4e in Gent-Wevelgem, 1e in Dwars door Vlaanderen, 4e in de Ronde van Vlaanderen, 1e in de Brabantse Pijl en 1e in de Amstel Gold Race. “Ik zou mezelf achterlijk vinden als ik nu zou zeggen dat ik al die resultaten had verwacht", zegt Roodhooft.

   

  "Als die stomme bloembak geen roet in het eten had gegooid in de Ronde, wat zou er daar dan niet ingezeten hebben? Die Ronde van Vlaanderen was ook al zo fenomenaal. Ik heb altijd gedacht dat Mathieu geen normale kerel was, maar nu lijkt hij bijna de nieuwe Merckx te zijn."

   

  Nu krijgt Van der Poel eventjes rust. "Mentaal en fysiek heeft hij daar nood aan. Het is al een heel lang jaar geweest voor Mathieu en ons", besluit Roodhooft.

  De reactie van Christoph Roodhooft